-Υπογραφή συμφωνίας χρηματοδοτήσεως-

Υπεγράφη σήμερα 3 Απριλίου 2019 μεταξύ του προέδρου του  «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» (KSPM-ERP), αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα και του εξοχοτάτου Πρέσβη της Ελβετικής Συνομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Olaf Kjelsen η συνέχιση της υποστήριξης των δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω του «Κέντρου».   Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επαναβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη της Ελβετικής Συνομοσπονδίας προς τις δράσεις μας, που στόχο έχουν την νομική και ψυχο – κοινωνική στήριξη αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Η διάρκειας ενός έτους χρηματοδότηση των προγραμμάτων του «Κέντρου» θα συμβάλλει αποφασιστικά στην συνέχιση των προγραμμάτων του προηγούμενου έτους που ξεκίνησαν με χρηματοδότηση της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Με το πέρας της συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος πρόεδρος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του «Κέντρου» προς τον εξοχότατο Πρέσβη για την οικονομική στήριξη των προγραμμάτων μας, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο συμβολισμό αυτής της συνεργασίας καθώς η Ελβετική Συνομοσπονδία αναγνωρίζει κατ’ αυτό τον τρόπο το πολυεπίπεδο και πολυεύθυνο έργο της Εκκλησίας μας.