Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκαν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων».

Παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος είναι Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του Κέντρου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ο κ. Φίλιπ Λεκλέρ, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του Κέντρου.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Κέντρου. Xαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Μπαλάφας και ο κ. Λεκλέρ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρώην Διευθυντή και ιδρυτή του Κέντρου κ. Αντώνιο Παπαντωνίου για τα 40 χρόνια παρουσίας του στην υπηρεσία.