Επίσκεψη σε μια από τις δομές φιλοξενίας ανηλίκων της «Συνύπαρξις» ΑΜΚΕ της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Andreas Aebi.

H Ελβετική Συνομοσπονδία στηρίζει τα τελευταία πέντε χρόνια τα προγράμματα της «Συνύπαρξις» και ο κ. Aebi με την ευκαιρία της παρουσίας του στη χώρα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί μία από τις δομές φιλοξενίας ανηλίκων του φορέα.

Τον κ. Aebi υποδέχθηκαν ο Γεν. Διευθυντής της «Συνύπαρξις» Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης με τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη δομή. Ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη της συνοδείας του ξεναγήθηκαν στους χώρους της δομής και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και τα όσα προσφέρονται στους ανήλικους φιλοξενούμενους.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Συνύπαρξις» παρουσίασε το έργο που πραγματοποιεί η Εκκλησία της Ελλάδος δια του συγκεκριμένου Φορέα. Από την πλευρά του ο κ. Aebi εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «άρτιο έργο» που, όπως είπε, πραγματοποιείται στις δομές της «Συνύπαρξις» και ζήτησε από τον Γεν. Διευθυντή να μεταφέρει τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όσο και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, πρόεδρο της «Συνύπαρξις» για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κ. Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της «Συνύπαρξις» συμφώνησαν να συνεχιστεί και να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η αγαστή και καρποφόρα συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας μέσω του συγκεκριμένου Φορέα.